(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zelí s křenem
Potřebné ingredience
*cukr 500 g,
*olej 2 hrnky,
*ocet 750 ml ,
*cibule 1 kg ,
*křen 1 hrnek ,
*zelí 5 kg ,
*deko 1 balíček
Postup přípravy
Zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nakrouháme.
Cibule a křen oloupeme. Křen nastrouháme a vmačkáme do hrnku, abychom docílili požadovaného množství. Cibuli můžeme nasekat najemno.
Zelí důkladně smícháme s cibulí, křenem, cukrem, octem, olejem a dekem zbavených kuliček (hořčičného semínka). Směs necháme do druhého dne v chladu uležet.
Druhý den zelí napěchujeme do skleniček, ale nezavařujeme.
Zelí s křenem je skvělé k masu i jen tak samotné.
Cibule a křen oloupeme. Křen nastrouháme a vmačkáme do hrnku, abychom docílili požadovaného množství. Cibuli můžeme nasekat najemno.
Zelí důkladně smícháme s cibulí, křenem, cukrem, octem, olejem a dekem zbavených kuliček (hořčičného semínka). Směs necháme do druhého dne v chladu uležet.
Druhý den zelí napěchujeme do skleniček, ale nezavařujeme.
Zelí s křenem je skvělé k masu i jen tak samotné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé